La talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap





Autor/a:
Werner Holzwarth.
Traductor/a: Maria Viu
Il.lustrador/a: Wolf Erlbruch.
Editorial: Kalandraka.

Petita sinopsi:

és la història d'una talpeta que vol esbrinar qui se li ha fet caca al cap, per la qual cosa va preguntant a diferents animals com el colom, el cavall, la llebre, la cabra, la vaca i el porc. Tots neguen que hagin estat ells i per demostrar-lo li ensenyen com són els seus excrements. Finalment, dues mosques (expertes en el món de la femta) afirmen que és un excrement de gos. La talpeta, tota decidida, s’imagina quin gos és i decideix anar-lo a buscar: s’enfila a la seva caseta i li fa una “cagadeta” al seu cap. Tot i que el gos ni se n’adona, ella marxa contenta i satisfeta al seu cau.

ISBN: 84-95123-78-9
Any d’edició: 1999.
Lloc d’edició: Pontevedra.

D’aquest llibre jo destacaria...

que és ideal per treballar el respecte pels altres i el civisme en quan a la importància de recollir les caques del carrer per no molestar als altres ni ferir els seus sentiments. En relació al format, trobem que les il·lustracions són les necessàries (no hi ha elements que distreguin), realistes i amb expressions facials molt idònies pels sentiments que volen expressar. També ens agrada molt que les descripcions de les defecacions siguin molt detallades sense utilitzar paraules vulgars ni escatològiques i que s’utilitzin onomatopeies ja que aporta vivesa a la narració. Com a petita crítica, no ens agrada que el final sigui venjatiu, per la qual cosa el canviaríem dient que la talpeta va a veure al gos i li va dir que fes el favor de fer-ho on toca i no al mig del carrer.


Altres recursos


Adjuntem el link del curtmetratge de " La talpeta " que volia saber qui li havia fet allò al cap, de Wolf Erlbruch, de l'editorial Kalandraka. Si el llibre ja és divertit, la animació és magnífica. Mireu-ho i comproveu-ho.

http://bibliocolors.blogspot.com/search?q=la+talpeta
http://www.youtube.com/watch?v=FBe1KgrRYmU&feature=player_embedded